legion-meter-1-590x330We kunnen nog niet beschikken over smartphone accu’s die een week meegaan, dus tot die tijd zul je de accu waarschijnlijk dagelijks op moeten laden. Zeker als je de telefoon intensief gebruikt. Een accu opladen duurt dan weer een aantal uur. Kan dit ook sneller?

Tot 92% sneller opladen

Hopelijk komt het ooit zo ver dat we onze telefoon in 30 seconden weer kunnen opladen. Dat is nog niet zo, maar misschien kun je de Legion Meter gebruiken? De makers claimen dat het opladen tot 92% sneller gaat, door het gebruik van de Legion Meter. De Legion Meter analyseert de opslagcapaciteit van je batterij. Het lijkt op een usb-stick die je tussen je telefoon en het stopcontact steekt. Je hoeft enkel de juiste modus te selecteren, Android of Apple, en het laden gaat vanzelf.

Meer tips

Op internet zijn nog talloze tips te vinden om je telefoon sneller op te laden. We hebben er een aantal voor je uitgelicht;

Wanneer je je telefoon gaat opladen kun je hem eigenlijk het beste uitzetten. Dan verbruikt hij zeker geen stroom. Je kunt ook de telefoon in vliegtuigmodus zetten. Op die manier zoekt hij niet steeds naar netwerken op plekken waar er slecht bereik is. Je ontvangt dan weliswaar even geen berichtjes of telefoontjes, maar als je ’s nachts je telefoon oplaadt, wil je die toch niet ontvangen.

15-tips-voor-accubesparing_02-612

Bluetooth is ook een energievreter. Weet je zeker dat je die niet gebruikt tijdens het laden, schakel het dan uit. Ditzelfde geldt voor het beeldscherm en gebruik dan zeker niet een bewegende screensaver. Die vreet onverwacht veel energie. En wanneer je ook nog de automatische e-mailsynchronisatie en meldingen van sociale netwerken op handmatig zet, scheelt dit ook zeker in de batterijduur.

Tot slot, zorg er voor dat je telefoon op een koele plek ligt, dus niet in de volle zon of in je broekzak. Hitte verkort de batterijduur aanzienlijk omdat het toestel zich moet koelen. Probeer ook de telefoon op te laden via de netstroom en niet via je pc of laptop. Dit gaat namelijk stukken langzamer.

 

Tags: , , , ,