Steeds meer bouwbedrijven in Nederland maken gebruik van laserscanners. Door de groei in vraag naar 3D-gegevens van zowel gebouwen als infrastructurele projecten kunnen bouwbedrijven niet meer om 3D-laserscanners heen en daardoor worden de meetkundige apparaten steeds vaker gebruik in de bouw.

Een 3d laserscanner gebruikt in de bouw

Een 3d laserscanner gebruikt in de bouw

Het is volgens verschillende experts niet meer dan logisch dat laserscanners in de toekomst steeds belangrijker zullen worden voor bouwbedrijven. Met behulp van 3D-laserscanners kan op eenvoudige wijze en in relatief korte tijd een volledig 3D-beeld worden gegenereerd van gebouwen of omgevingen. De 3D-scanner kan op afstand het gebouw of de omgeving scannen zonder dat daarvoor contact is benodigd en het meetresultaat is bovendien tot op de millimeter nauwkeurig.

Volgens Eric Borst, marketing manager bij Royal Haskoning, is het daarom belangrijk dat bouwbedrijven zichzelf beter laten informeren over laserscanners en de mogelijkheden daarvan. Hij raadt bouwbedrijven aan om bijvoorbeeld SPAR Europe bij te wonen. SPAR Europe is een van origine Amerikaans congres over 3D-scannen. Hoewel het toepassen van 3D-scannen op vele vakgebieden aan bod komt, is het volgens Borst voor bouwbedrijven toch een zeer nuttig congres om bij te wonen.

 

Tags: ,